0 speciaal2

info voor Speciaal onderwijs

Waarom zijn er maar weinig fotografen die gespecialiseerd zijn in Speciaal onderwijs? Veel collega schoolfotografen maken hoofdzakelijk productie en hebben er weinig begrip voor als de fotoshoot meer tijd kost dan gepland. Onze fotografen kunnen heel goed omgaan met speciale kinderen. Het helpt natuurlijk ook als je gewend bent met speciale kinderen te werken. De extra tijd die het kost, weegt zeker op tegen het eindresultaat.

werkwijze Speciaal onderwijs


De fotosessie in het Speciale onderwijs verschilt niet zo veel van die in het reguliere onderwijs.
Voornamelijk verschil: meer tijd per kind en per groep, ook al zijn de groepen vaak kleiner.
Na een positieve klik in het kennismakingsgesprek hebben we afgesproken waar de foto’s in de school gemaakt worden en een reserveplek bepaalt voor de groepsfoto’s, wanneer het buiten regent. In overleg met de school is de volgorde van de groepen vastgesteld en een rooster gemaakt.
Wij komen een uur voor de fotoshoot op school om onze mobiele fotostudio op de afgesproken plek op te bouwen. De kinderen kunnen in willekeurige volgorde op de foto.
Na afloop verlaten ze rustig de ruimte en wordt meestal de groepsfoto gemaakt. De eventuele hulpouder heeft dan, voor de volgende fotoshoot, alweer de nieuwe groep opgehaald.
Hulpouders ontvangen een abc-fotoshoots-cadeaubon voor een gratis fotoset. 

Wij hebben al fotosets vanaf € 9,50; gemiddelde prijs is € 12,50 per set. 

inlogkaartjes of geen kaartjes ...

Keuze A
De meest gebruikte methode is dat er, na ±14 dagen, door de leerkracht alleen inlogkaartjes worden uitgedeeld met daarop het betreffende klassen/groepnummer en een foto van het kind in het klein.
Ouders kunnen hiermee inloggen en foto’s downloaden, online foto’s, vergrotingen en foto(fun)artikelen bestellen en online betalen.

Keuze B
De modernste en milieuvriendelijkste optie is het, via de door de school aangeleverde emailadressen (A.V.G.-proof) van de ouders, per email versturen van de inloggegevens. De belasting voor de leerkrachten is bij deze optie minimaal.

Keuze C
De klassieke methode is dat na afloop van de fotoshoot alle kinderen binnen 14 dagen een enveloppe met hun klassen/groepnummer krijgen, waarin zichtbaar hun eigen foto en groepsfoto, die de leerkracht dan kan uitdelen. In de enveloppe zit, behalve een inlogkaartje, ook een factuur met de betalingsmogelijkheden,  indien de ouders de foto’s wensen te behouden, in het andere geval dienen de foto’s aan de school geretourneerd te worden.  Met het inlogkaartje kunnen ouders tevens online extra foto’s, vergrotingen en foto(fun)artikelen uitzoeken en foto’s downloaden.

Bedrijfsgegevens:

ABC-Fotoshoots
Amstelfoto 
Kamer van Koophandel nr. 68425872
BTW nummer: NL002078093B97
IBAN NL93 KNAB 0256 0974 37
BIC: KNABNL2

Links:

Fotografie Cursussen:
Studio-010 

Fotografie: 
Top Duiven Fotografie 
Amstelfoto
Amstelmedia 
KDV-Fotoshoots 

Bijen & Natuur:

Soetheem